Merry Christmas buat sesiapa yang menyambutnya! Bersempena Christmas hari ini, kita nak buat Australian dessert iaitu White Christmas. Eksaiteddddd tak? Bagi yang tak pernah buat boleh lah cuba sama-sama dengan kita hari ini. Nikmati cuti korang bersama dessert yang mudah & sedap. Jom mula!
Bahan-bahan:
- 3 cawan bubble rice
- ¾ cawan gula aising
- 1 cawan buah kering campur
- 1 cawan susu tepung
- 1 cawan kelapa parut kering/desiccated coconut
- 250g lemak sayuran
Cara membuatnya:
- Sediakan mangkuk besar. Masukkan bubble rice, gula aising, buah kering campur, susu tepung dan kelapa parut kering.
- Cairkan lemak sayuran dalam periuk. Kemudian, tuangkan ke dalam campuran tadi. Gaul bagi sekata.
- Tuang campuran ke dalam bekas loyang segi empat. Ratakan dengan baik.
- Bekukan selama 15 minit.
- Keluarkan dan potong kepada segi empat kecil.
- Siap untuk dihidang!
Resepi khas sempena Christmas! Apa pun selamat mencuba semua. Yang penting korang kena guna bahan-bahan segar & boleh dapatkan di TF Value-Mart yang telah menyajikan pelbagai produk untuk semua sejak 1957 melalui 45 cawangan seluruh Malaysia. Dah singgah TF Value-Mart ke belum? Kalau belum, jom gerak sekarang!