Roti Jala yang telah diupgrade warna warni!

Kalau ada bazar Ramadan, sis mesti aim roti jala ni dulu ye! Nikmatnya dia serius lain maciam hehe Tapi skrg roti jala ni dah ada macam-macam kaler tau. 

Sis ada jumpa video ni – https://www.instagram.com/p/CPc3_siDH-g/ dari sis Nisa kita. Tengok video ni serius mudahnyaaaaa! 

Moh ler kita buat kat rumah. Ni haa sis ada letak sekali resepi untuk korang folo yer. Confirm satu famili suka ni nanti.  

Bahan-bahan:

  • 2 ½ cawan tepung gandum
  • 2 cawan air
  • 1 cawan susu cair
  • 1 atau 2 sudu besar minyak
  • 1 sudu kecil garam
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • Pewarna

Cara penyediaan: 

  1. Campur tepung gandum, garam, susu cair, air, esen vanilla & minyak sehingga sebati, tak berketul. (Kalau korang nak blend pun boleh yer)
  2. Basic ada 2 layers. Yang luar baru letak yang hijau untuk daun. Gulung bahagian dalam dulu, letak atas yang layer bahagian luar dan gulungkan sekali. 

Kredit resepi & gambar : things.nisa.loves (https://www.instagram.com/things.nisa.loves/)

 

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk uols!

Stay tuned untuk next artikel okay, sebab SW akan menunjukkan resepi yang lebih menarik untuk uols try!

Gunalah bahan yang lebih segar dari TFVM yang telah menyajikan pelbagai produk untuk uols sejak 1957 melalui 37 cawangan seluruh Malaysia. So jangan lupa singgah, sebab TFVM sentiasa menyediakan barangan segar untuk anda SETIAP HARI!